Še en Janez na spletu
Prva Hribi Morje Smuka Potovanja Galerija Povezave Pišite mi
Dnevnik Arhiv Nekaj najlepših
  12.02.2011        Vogel - Rodica - Planina Suha  
Začetek opuščenega smučišča Bojan je rekel, da bo to ena na "easy" tura.  Na koncu se je izkazalo, da ni bila čisto lahka.

Za malo adrenalina je poskrbela že cesta, ki vodi iz Laškega rovta pod planino. Na koncu nas je premetavolo po ledenih kolesnicah. Moj avto smo pustili 100 m pod letnim parkiriščem, z Radotovim pa smo se odpeljali do gondole za Vogel.

Na Voglu sedežnice še niso vozile. Ker je bila to "bolj na easy" tura, smo počakali, da so jih pognali in se z njimi popeljali do Šije. 
Sledil je kratek spust po ravno prav odjenjanem snegu. Dan je bil čudovit. Napovedana oblačnost je bila daleč na vzhodu.

V dolinici smo nataknili dereze in nadaljevali proti sedlu Suha. Nekaj delov je bilo ka strmih, samo s smučmi bi bilo nevarno.

Na sedlu Suha smo bili kar hitro.


Dobrač
Dobrač Sledila je razgledna pot gor in dol po grebenu. Do vrha Rodice je bilo še kar daleč.

Primorska je bila v megli. Rado in Peter sta šla po desni, midva z Bojanom sva šla pa bolj naokrog, priblišno po markirani letni poti. V prekrasnem vremenu se nam ni nikamor mudilo.

Na vrhu smo bili kar dolgo. Ko smo se že odpravljali sta s primorske strani prišla dva planinca.Smučanje smo začeli bolj previdno. Na začetku je bilo še malo trdo, potem pa je sneg postajal vse boljši.

Ko pa smo zavili na severna pobočja, je v senci postalo trdo.  Na mestih, kjer je bilo že bilj zvoženo je bilo tudi ledeno.

Pred zadnjim, najožjim in najbolj strmim prehodom nad planino Suha, smo raje sneli smuči in sestopili z derezami.

Na planini smi imeli še zadnji postanek, čakal nas je samo še spust skozi gozd do avtomobila.
Dobrač
Klikni za povečavo! Začetek, je bil proti pričakovanjem kar dober. Številni predhodniki so zvozili lepo progo. Če je bilo pa le preveč ledeno, si lahko naredil par zavojev po svoje.

Pri zadnjem skoku smo spet sneli smuči. Pot je bila precej ledena zato smo si še enkrat natakili dereze. Brez njih bi na ledu imeli hude težave.

Pod skokom pa spet na smuči za tistih par zavojev do avta.

Na koncu smo pa še popili pivo na računa "lahke" ture, pa še eno za našega Samota.Še nekaj slik: