Še en Janez na spletu
Prva Hribi Morje Smuka Potovanja Galerija Povezave Pišite mi
Dnevnik Arhiv Nekaj najlepših
  27. 02.2010        Dovška Baba  
Po tednu slabega vremena sem si prav zažalel lepe ture. Ko sem razmišljal kam, sem se spomnil na Dovško Babo. Vedel sem, da tu ne bom sam. Od doma sem šel pet minut prepozno, zato sem ravno zamudil zadnje parkirno mesto pri elektrarni.  Avto sem pustil pri odcepu ceste na planino Mlinca.

Vreme je bilo prekrasno. Planina Goreljše me je pričakala pokrita z novim snegom in prelepim razgledom na Julijce. Snega je bilo ravno toliko, da je zakril sledi. Ker se je pričelo predirati, sem nataknil smuči.

Sledi predhodnika so me zapeljale, da sem na cesti zgrešil in se namesto navzgor odpravil navzdol proti vikendom na Ravnah.

Nad vikendi sem našel dobro smučino, ki je vodila navzgor po travniku in nato po cesti najprej na sedlo.  Vreme je bilo prekrasno.  

Na planini Dovška Rožca je bilo že veliko ljudi, zato nisem prav dolgo počival. 
Ko sem se pa ravno pripravil, da bom šel naprej proti vrhu, je prišlo na isto misel še petnajst drugih. Tako smo v koloni šli naprej. Mene je pričela malo matrat kondicija. Bil sem potolažen, ko sem videl, da je tudi druge zmanjkovalo.

Pod vrhom me je najprej poklicala Irena, bil sem vesel, ker sem imel izgovor za lovljenje sape. Potem me je poklical še Luka. na vrhu je spet zvonil telefon.

Bil je Bojan, ko me je vprašal kje sem, sem mu samo povedal tisto Čopovo:"Na bab ležim, pa ...".
Čisto na vrhu se je trlo ljudi, zato sem si izbral prostorček nekaj metrov pod vrhom. Prekrasno vreme je občasno zmotil mrzel veter, zato sem se pripravil na spust. 

Veliko jih je odsmučalo direktno proti grapi nad zadnjim ovinkom, meni se smer ni zdela čisto varna, zato sem šel bolj desno in privriskal na pot na mestu, kjer cesta na planino pride iz gozda.

Takih razmer na Babi še nisem doživel. Dvajset centimetrov pršiča na trdi podlagi.

Na koncu pa še smuk po cesti skoraj do avtomobila.

Ko sem se peljal domov, so bili avtomobili parkirani eden poleg drugega od elektrarne do Dovjega.
 
Še nekaj slik: