Še en Janez na spletu
Prva Hribi Morje Smuka Potovanja Galerija Povezave Pišite mi
Prva   2010   2009   2008   2007   2006
2.10.2010 Grintovec
Klikni za povečavo! Ko sem v soboto videl sliko s Kredarice, sem bil takoj odločen, da bom šel v nedeljo v hribe. Med gledanjem po spletu sem videl, da na Grintovcu že dolgo nisem bil.
Zaradi dela na vrtu so me bolele roke, zato sem zelo slabo spal. Potem sem še ugotovil, da sem budilko nastavil preveč optimistično, zato me je zbudila malo pred peto uro zjutraj.
Počasi sem se pripravil za odhod, potem pa še bolj počasi peljal proti Kokri. Pri Suhadolniku sta se dva že odpravljala, sam sem se pa zapeljal še naprej do zadnje jase.
Potem sem v avtomobilu poslušal radio in čakal skoraj 15 minut, da se bo pričelo daniti.
Vseeno je bila še trda tema, ko sem pričel hoditi. Luč sem ugasnil šele, ko sem prišel do lestev na Taški. Bil sem že skoraj na Suhadolnikovi planini, ko se je vrh Kočne obarval oranžno.
Sam sem moral na sonce počakati vse do Kokrškega sedla. Nebo je bilo brez oblačka, globoko pod mano pa je ležalo oblačno morje. Zgornja meja oblakov je bila nekje na 1400 metrih.
Za postanek v koči je bilo še prezgodaj. Šel sem naprej, čez sedlo je pihal mrzel veter.

Ko pot prične vzpenjati proti strehi sem prišel na sonce. V zavetju je bilo prijetno toplo.  Višje na strehi je pihal mrzel veter.

Streha se mi ni tako hudo vlekla, kot po navadi. Nisem bil prvi, pred mano jih je bilo kar nekaj, ki so prespali v koči.

Na vrhu sem si ogledal novo ploščo z označenimi hribi. Vpisna knjiga je bila pa tako mokra, da se nisem podpisal.
Klikni za povečavo!
Klikni za povečavo! Pomalical sem v zavetju. Sredi malice se je veter obrnil, kot da bi me iskal in me hotel premraziti. Zato sem jo prav hitro pobral v dolino.

Do dna strehe me je še spremljal veter, kasneje je spet postalo prijetno toplo.
Ko sem prišel do koče, se je megla naenkrat dvignila in pljusknila na Kamniško stran.  V koči je bilo veliko ljudi, mislim, da so bile zasedene vse mize v obeh prostorih.

Koča bo odprta še prihodnji teden, potem se v teh krajih prične zimska sezona.

Klikni za povečavo!
Klikni za povečavo! Medtem, ko sem bil v koči, se je megla spustila do Suhadolnikove planine.  Pot in skale so bile vse vlažne zato sem šel v dolino raje po stari poti.

Visoko nad mano sem slišal dva, ki sta v kočo prišla po star kruh za ovce. Ugibal sem, če hodita po stezi pod Kalško goro, ki sem jo gledal med vzponom na Grintavec.  Ko smo se srečali pri avtomobilu, sta povedala, da sta v megli izgubila nadaljevanje steze in da sta se potem spustila po brezpotju.

 
Klikni za še več slik na Picassi